Inbillar jag mig eller...

I måndags kväll åkte jag över till min mamma. Vi satt och pratade i tre timmar om allt som hänt i min lägenhet.

Vi pratade om rivmärkena, spökena och hur det var vid den senaste spökutdrivningen. Hon tyckte jag skulle försöka gå vidare nu - och inte tänka mer på det som varit. Om ett par veckor lämnar jag ju lägenheten.

Jag sa att jag egentligen bara vill göra en sak till, och det är att publicera några av ljuden jag spelat in - på Youtube.  Och här på bloggen. Mamma verkade inte tycka det var en bra idé.

Då upptäckte jag plötsligt att jag hade ett blåmärke på armen. Konstigt. Jag hade smort in mina armar två gånger under dagen och inte sett något. Hade dessutom speglat mig i hissen upp till min mamma - och då såg jag inte heller något blåmärke. Rätt som det var satt det bara där. Och jag kunde inte minnas att jag slagit i någonstans. Obehagligt, eftersom det påminner om de oförklarliga rivmärkena jag fick under 8 månader.


Hade det något att göra med spökerierna, som mamma och jag suttit och pratat om? Tänk om eländet börjar om igen!

I går kväll när jag satt vid datorn kände jag lite lätta pirrningar på huvudet. Och som det var "något" där i vardagsrummet. Hörde även en massa knäppningar i köket, men så fort jag gick dit så blev det tyst. Men i morse kändes allt Ok igen. Snart vet jag inte vad jag ska tro längre. 

Kommentarer
Postat av: Jennie

Sv: Ja det är nog sant :) Min orsäkerhet beror nog mycket på min uppväxt. Har inte levt med båda min föräldrar och aldrig direkt haft någon jättebra kontakt med min mamma. Visst pratar vi och så men hon har aldrig varit där som min mamma känns det som. Tror det har gjort mig till en sån osäker person faktiskt.

Men jag hoppas ju jag kommer ifrån det:)

2009-08-05 @ 09:41:47
URL: http://dailylife.webblogg.se/
Postat av: Åsa

Hoppas verkligen att det inte drar igång igen! Har du sovit i natt?

2009-08-05 @ 09:43:00
URL: http://secondtime.blogg.se/
Postat av: camilla,

jag önskar dig jättemycket lycka med ditt nya boende!

2009-08-05 @ 10:15:41
URL: http://millathebest.blogg.se/
Postat av: ...ANILE...ELINA...

Man blir säker mer mottaglig när men känner efter och vet hur det kan kännas. Sen pratar ju forskare om det här fenomenet med att man ofta känner sin mobil vibrera i fickan fastän den inte ringer. Hjärnan liksom spelar upp saker man är van vid eller så.Hoppas allt blir bra när du flyttar :) Går det bra med lägenhetsletandet?sv: Åå vad härligt det låter som att ni hade det! Jag önskar atrt vi också hade ridit.Ha en jättebra dag!

2009-08-05 @ 11:29:41
URL: http://anile.se
Postat av: Sanna

Oj shit! Det var inte lilla blåmärket heller :0svar ja det där med dofter är verkligen märkligt och nu ska du få höra något ännu märkligare höll jag på säga... Du vet storyn som jag berättade för dig i förra kommentaren, jag tog upp det med min kollega (är rätt ny på jobbet så har inte jobbat med henne förut) och berättade allt från a till ö. Hon stod bara och flinade och sa; du vet, jag är väldigt öppen och medial och jag har städat huset du pratar om och just i det rummet du pratar om är jag aldrig "ensamen" utan känner mig iaktagen. När hon dessutom bekräftade att hon också känt hundlukten som sedan försvunnit spårlöst reste sig armhåren på mig ;)

2009-08-05 @ 15:55:13
URL: http://saos.blogg.se/
Postat av: nathalie

ja, det kanske jag är, haha! Fast jag har inte sett något på flera år, så jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Jag vill gärna se ett igen, så att jag verkligen vet att det är på riktigt, men samtidigt är jag jätterädd för att faktiskt se något!

2009-08-05 @ 17:16:25
URL: http://nnathaliie.blogg.se/
Postat av: marie

nej, hoppas att det inte börjar igen, du behöver ju lugn och ro nu inför flytten...

2009-08-05 @ 18:10:46
URL: http://tallrotsmarie.blogg.se/
Postat av: linda

jag tror också på spöken och upplever ibland obehagliga saker här hemma, men även hos farmor och farfar. det är tydligen ingen annan som gör det :S

2009-08-05 @ 18:17:02
URL: http://lindanord.blogg.se/
Postat av: Tantti

Jag har alltid tyckt att det är svårt att skilja mellan inbillning och spökerier. Jag vet inte. Vad kommer först? Tanken eller spöket?

2009-08-05 @ 18:52:14
URL: http://www.trettioarskrisen.blogspot.com/
Postat av: Ankan

Jag har en renande blandning hemma men kommer inte ihåg vad den innehåller. Kommer hem på torsdag så om du bara dra ett mejl till mej så kan jag mejla dej på fredag.

Kolla upp bordet i värsta fall får du göra dej av med det.

En kompis hade en duk som drog med sej massa otyg & när hon gjorde sej av med den så blev det lugnt, nu kan jag vara i hennes hus utan problem.

Sen tror jag att så länge du öppnar dina sinnen är du mottglig,det hände mej & en jobbarkompis på mitt gamla jobb nämligen.

Har bett alla mina andar som följt mej genom livet att stanna där dom bor när jag flyttat.

Då vi har en tant & en farbror nu i stugan så kommer jag be dom stanna här & inte följa med mej hem för där har jag redan en liten pojke.

Kolla med dina kontakter om hur du gör för att inte få dom med dej & kolla även av bordet..

Lycka till!

2009-08-05 @ 19:40:36
URL: http://www.ankboet.blogspot.com
Postat av: my

Fy fy läskigt! Att du sover/bor kvar där! Kram

2009-08-05 @ 19:41:31
URL: http://myilivet.blogg.se/
Postat av: M I M I

i vietnam (där jag kommer ifrån) tror folk gansla mycket på det övernaturliga och sånt. dom säger tex att när man fått ett blåmärke utan att man slagit sig eller något så har man blivit biten eller hur jag nu ska förklara det, av ett spöke :P jag vet inte riktigt. men när vi var i vietnam så vaknade mamma med blåmärken som såg ut som ett bitmärke på insidan av hennes lår :s det var läskigt!sv: åhh, det var ju synd. hihi :)

men det är ju bra att du ska lämna lägenheten ju!

2009-08-05 @ 20:09:02
URL: http://mmmimi.blogg.se/
Postat av: anne

Där där blåmärket var inte litet...

2009-08-05 @ 20:13:08
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Sanna

svar ja och dofterna är så himla påtagliga också! det är det jag tycker är sjukast. Man har ju läst mycket om det förut, men precis som mycket annat här i "spökvärlden" så kan man inte riktigt tro på saker till 110% förns man själv varit med om det...

2009-08-05 @ 20:30:04
URL: http://saos.blogg.se/
Postat av: SOFFIE

hua jag ryser då du berättar detta,

Vad kan det va för någon osalig ande som vill va elak hela tiden usch!!!

usch vilket stort blåmärke,

Va bra att ni hittat ett boende så snabbt å att ni sen kan i lugn å ro hitta den rätta lägenheten för er,

kram

nu tar jag lte bloggledigt ett par dagar sticker till Göteborg!

2009-08-05 @ 20:39:45
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Revolverbritta

Jag tycker du inte skall göra något med spökeriet. Ligg lågt. Räkna dagarna tills 1 sept! Hellre pyttelitet än jätte obehagligt och stort!

Tycker jag!

Kramar!

2009-08-05 @ 21:30:43
URL: http://revolverbritta.blogg.se/
Postat av: matilda

Läskigt med blåmärket! :S Någon som inte gillade det ni pratade om kanske att du skulle ladda upp ljuden? :| Fy fan skulle inte stå ut en sekund att ha det så där. Tucker det är nog jobbigt när jag jobbar och får sova hos mamma och pappa. Hellst nu när dom är på semester och jag blir själv. Har ända sen jag vart liten trott att det var nått här. Men trode mest att jag var rädd och abra inbillade mig. tills nu när jag blivit större då mamma erkänt att hon faktiskt sett här. Har även nu under sommaren hört lite konstiga ljud. Vägrar nästan att vara här själv fasten det är så lite som hänt. Så tycker du är enomt stack som vågar och stått ut som du gjort! Jag är imponerad!Svar på komentar: Försåt det, kan kanske vara lite spännande och läsa om men förbannat läskigt att vara med om. :) Skönt att flytta ut snart vad jag kan förstå. :D

Tack så mycket. :)

obs, blev ett välldigt långt inlägg. d; Ska försöka att inte upprepa det. d; haha

2009-08-05 @ 22:36:35
URL: http://matildasenkla.blogg.se/
Postat av: Mamms

Usch jobbigt om det börjar igen. Det är jobbigt när det blir så fysiskt. Men vad jag förstår så flyttar du snart? Jag har några tips avseende spökerier och så om du är intresserad. Lämnar min e-mail så kan du ju maila mig om du är intresserad!

Kram

2009-08-06 @ 08:14:26
URL: http://mamms.bloggsida.se
Postat av: Veronica

..du kanske inte kan stänga av längre. När det blir som jobbigast, försök drömma dig bort till semestern.Nä, jag vill verkligen inte dra hem något. Skulle verkligen inte orka med det som händer dig t.ex. Tycker du är stark som klarar av en vardag trots jobbigheter hemma.En tanke.. du har säkert tänkt på det här tidigare, vad kommer du att göra om du råkar dra med dig ett spöke till den nya lägenheten du ska flytta till? Om du nu har blivit "spök-magnet"?

2009-08-06 @ 09:10:10
URL: http://polkadotcadaver.blogg.se/
Postat av: marie

Hoppas det lugnar ner sig för dej nu!

Har du hittat nåt nytt boende?

Må så gott o sköt om dej!

Kram

2009-08-06 @ 09:12:35
URL: http://mariekjerulf.blogg.se/

Läs helst mitt inlägg innan du kommenterar :-)
Reklam och anonyma kommentarer raderas direkt. Vill du ha svar/hjälp - lämna åtminstone en mailadress (publiceras ej).
Tack!
:-)

Namn:
Kom ihåg mig!

E-post: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0