Den figuren såg bekant ut...

Jag förvarnar er; det här ÄR ett rätt absurt inlägg. Men, häromdagen hittade jag den här bilden på Veronicas blogg. Häpp!  Den liknar en sån där figur som mediumet pratade om.       

Figuren här bredvid hör hemma i ett TV-spel som heter  Folklore, om elaka själar som fastnat i en värld mellan jordelivet och den sista vilan.

Men bilden är intressant efter som den påminner om det "väsen" som mediumet säger hemsöker mig. Det som tydlig är en halvmeter högt och svartlurvigt. (Ta bara bort hornen på bilden så stämmer det rätt bra.) 

Sedan 2008 har tre medium blivit uppsökta av den här figuren och enligt två av mediumen är budskapet; Få tyst på oljudet i huset!

Ett medial man som besökte min lägenhet i början av juni var lite provocerade och sa att han ville ha ett bevis på deras existens. Kort stund senare började det svida på hans rygg - han hade fått sitt "bevis". Och i förra veckan vaknade han med en lång rispa på armen...

Så tydligen finns det inte bara spöken och andar - utan annat också, som verkar leva i någon slags parallell värld till oss. 

Uppdatering:
Är det den samma figur som
Natta fått besök av?

Det sticks!

Det är verkligen inga bra vibbar i den här lägenheten. Det går inte en dag utan att man blir påmind om det på något sätt... 

En konstig sak, som även mediumen känt, är att det liksom "sticker" i huden. Ni vet så där det kan kännas om man är lite torr. Det kliar inte riktigt, men sticks... Så jag kommer ofta på mig själv med att gnida mina armar, men bara när jag är här hemma.

När mediumen kom hit sa de direkt att de kände av stickningar både i ansikte och på armar. Och att det var väldigt konstiga energier i lägenheten. Frågan är bara VAD det är.

Sedan prästen var här har det varit ganska lugnt. Men, de konstiga knäppande ljuden på kvällar och nätter fortsätter. Ska återkomma till det i ett annat inlägg, för det finns mycket att berätta bara om det. 


PS: Lägenhetsspekulanten hoppade plötsligt av, på grund av trafiken utanför :-( Man tror inte att det är sant.  Tar eländet aldrig slut...?

Spökhus - vanligare än jag trott!


Sedan jag började blogga om mina spökerier har jag kommit i kontakt med många andra som upplevt liknande saker. Känns rätt skönt att veta att jag inte är ensam  :-)  

Flera har berättat att de flyttat in i gamla hus - och insett att den tidigare hyresgästen fortfarande finns kvar, som spöke.  Ofta har man upptäckt det när man satt igång att renovera, något som spöken inte verkar gilla. Det var samma sak för mig. 

Men hur vet man att det inte spökar i huset man ska flytta till?

Tack för att ni delar med er av era upplevelser! Fortsätt med det :-)  och skriv gärna egna inlägg på era bloggar som jag kan länka till.


Kanske

Det verkar som jag har en köpare på gång nu! Vågar inte hoppas för mycket än, på tisdag vet jag mer...Uppdatering:
Ja, man ska ju som sagt var vara lite försiktig med att ta ut glädjen i förskott. Spekulanten hoppade helt plötsligt av...

Konstiga ljud i mitt vardagsrum!

Det verkar tyvärr som det spökar här igen... 

I fredags, innan jag och dottern skulle sova, riggade jag digitalkameran i vardagsrummet. Jag ville helt enkelt kolla så att det verkligen var lugnt på natten. Med tanke på förra veckans spökutdrivning borde det ju vara det.
Men... det var det inte.

Kamerans bandspelare registrerade flera underliga ljud under natten. Bland annat två rejält hårda knackningar. Det lät som någon bankade på balkongdörren, men vi bor ju två våningar upp... Jag höll nästan på att ramla av stolen när jag lyssnade på inspelningen, så paff blev jag. 

Jag har ju hört konstiga ljud och knäppningar tidigare. Hjälpte inte den senaste spökutdrivningen riktigt? 

Scary... Snart skänker jag bort den här lägenheten, bara jag kommer härifrån...

Varning för egna spökjakter

Många tycker det här med spöken är så spännande så de ger sig ut på egna spökjakter. Men de är kanske inte medvetna om riskerna.

Med tanke på allt jag upplevt så har jag svårt att förstå människor som frivilligt söker sig till olika spökplatser. Det är ju som att "leka med elden", söker man upp sånt bör man också vara medveten om vad man kan dra på sig. Kolla gärna in den här intervjun med en professionell "ghosthunter" så förstår ni vad jag menar.


 


Spöken kan påverka ditt liv

Jag har haft problem med spöken i ungefär 9 månader. Men troligtvis har de funnits här längre, utan att jag förstått det. Så nu börjar jag fatta varför jag aldrigt trivts i den här lägenheten.

Jag har fått hjälp av duktiga medium, flera gånger. Men tyvärr har det kommit nya spöken. Och ibland har det varit riktigt otrevliga, illvilliga typer. Inte konstigt att jag varit lite nedstämd.

För tyvärr är det så - spöken kan påverka våra liv, även om vi inte är medvetna om att de finns omkring oss.

Kika gärna på den här filmen för den handlar just om det. Jag hade den på min gamla blogg.PS: Det är fortfarande lugnt här hemma :-)


Bra timing...

De på andra sidan verkar ha humor. Trodde knappt mina öron när jag klev in på ICA igår och hörde: 
"- I'aint afraid of no ghosts..."

De spelade Ghostbusters (från 1984)! Dagen efter spökutdrivningen! Jag kunde inte låta bli att småle för mig själv.


Besök av en präst

Idag kom tre personer hit för att ta hjälpa mig med spökerierna. En av dem var präst.

Mediumen menade på att den tidigare hyresgästen, en handikappad och bitter man, fortfarande fanns kvar och spred sitt missnöje. Han gick alltså inte alls mot ljuset, som de sa för halvår sedan...

Men, det fanns något mer. Ett av mediumen sa sig känna av en otrevlig, halvmeter hög varelse i dotterns rum. När vi satte igång så reagerade den direkt och knuffade ned henne i dotterns säng. Men vi fortsatte vår procedur ändå och prästen gick runt och välsignade alla rum (utom badrum och hall).

Och det hände faktiskt häftiga saker. Plötsligt började det hetta i ansiktet och allt liksom bara lättade. Det kändes som om jag lyftes en decimenter ovan golvet och jag kände en stor glädje inombords. De andra kände likadant. Det hade lyckats! Eländet var borta från lägenheten.

När dottern kom hem sa hon att det märktes skillnad, det var inte så kallt i lägenheten längre! Jag fick också veta att hon haft fler rivmärken än de två som hon visade mig i höstas...

Jag är så glad, det känns så bra nu!

Tack alla änglar för er hjälp idag! :-)

Mer om spökerier
Det spökar i min lägenhet - länk till Expressen

Undersökning av min lägenhet

I helgen var vi bortresta. Hemma i lägenheten satt istället en medial man redo med både kamera och bandspelare, redo att dokumentera spökerierna...

Hur det gick? Jo, han fick kontakt. Jag har visserligen inte fått någon fullständig rapport än, men han messade och berättade att han märkt av bland annat följande:

- Konstiga energier på flera håll i lägenheten, vissa "fasta", andra rörliga
- Märklig kyla (i t.ex köket)
- Känsla av att inte vara ensam. Samtidigt registrerades konstiga EVP-ljud.
- Halvmeter höga skuggor som svepte förbi
- En mindre fysisk "skada" (efter att han bett om ett sådant bevis).

I dag kommer han tillbaka, tillsammans med två andra personer. Då får jag förhoppningsvis veta mer.


Bara sover...

Jag är så extremt trött. Jag bara sover och sover...

Gick och la mig redan på eftermiddagen igår, men var ändå lika trött i morse. Känns som jag inte har någon kraft alls kvar.


Uppdatering fredag kväll:
Jag känner mig nu lite piggare. Så i morgon åker vi bort från stan och bor på hotell. Ska bli så skönt! Och i min lägenhet kommer det att riggas kamera och bandspelare. Några "ghosthunters" kommer att finnas på plats fram till gryningen för att se om de kan registrera något (spöke).

Det blir allt märkligare...

Mot min vilja tvingas jag nu inse att det finns saker som jag inte vill ska finnas... Det är skrämmande och förstör helt min världsbild.

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så fick mediumet besök av några konstiga väsen strax innan jag kom dit. De visste alltså att jag skulle träffa henne! Hon fsa att de ville få stopp på det störande företaget i mitt hus. Något som jag tyvärr inte kan göra något åt.

I måndags blev jag uppringd av en manlig kollega till det här mediumet. Han vill rigga kamerautrustning och bandspelare i min lägenhet och undrar om jag kan bo någon annanstans ett dygn. Jag bad att få fundera på saken. Men igår ringde han igen och ville berätta något konstigt.

Han sa att han känner en kvinna som är väldigt media och igår hade han träffat henne. Han började då berätta om mina problem, men då avbröt hon honom direkt och sa att "någon" försökte få kontakt med henne, medialt, just i det ögonblicket!

Sedan sade hon att det är några konstiga väsen som vill säga något. Och - budskapet hon fick var detsamma som framfördes till mediumet som jag träffade förra veckan;

Få stopp på den störande verksamheten i huset!

Det låter som en riktigt dålig spökhistoria, jag vet. Och det känns absurt att över huvud taget sitta här och skriva om det. Men jag börjar inse att det kanske finns en annan dimension. Och konstiga "väsen". Sånt jag aldrig kunnat föreställa mig, inte ens i min vildaste fantasi.

RSS 2.0