Krukan

Jag har länge trott att det började spöka hos mig 2008, men första gången var nog redan kring 1987... 

Jag hade precis kommit hem från en semestervecka på Gotland där jag bland annat köpt en fin liten miniatyrkruka (4 cm hög). Jag ställde den i ett vitrinskåp på mitt rum på landet. Krukan hade ett litet handtag, så den liknade egentligen mer en kanna och den hade en fin ros målad på sidan. Så jag ställde den så att rosen syntes utåt genom glasskåpet.

Men, nästa gång jag gick förbi såg jag att kannan hade vridit sig 90 grader. Jag öppnade glasdörren, vred på krukan och stängde igen. Nästa dag hade den vridit på sig igen - och så höll det på i månader, ända tills krukan försvann i samband en flytt.

Idag misstänker jag att det var ett spöke eller kanske "småfolk" som busade med mig. Kanske för att få min uppmärksamhet. Fast på den tiden trodde jag ju inte alls på sånt.


Har du själv varit med om att saker flyttat på sig eller helt försvinnit? Berätta gärna.


Tecken på att det spökar

Det kan ta lång tid innan man inser att det faktiskt spökar hemma. Oftast så försöker man ju hitta naturliga förklaringar till det som händer.

Men det finns en del rätt säkra tecken. Kika på listan här nedan, som jag hämtat från sidan Myling paranormal. Jag tycker den stämmer väldigt bra. I min gamla spöklägenhet hände allt det här, plus en del annat.

TIO TECKEN PÅ ATT DET SPÖKAR:

1. Saker som försvinner
, för att sedan plötsligt vara tillbaka på sin plats.

2. Saker flyttar sig, du ställer dom på sin plats men dom har en förmåga att flytta sig igen.

3. Knackningar. Det knackar i väggen, i skåpluckor eller annat ställe.

4. Dörrar som öppnar sig. Dörrar som öppnar eller står och slår av sig själv utan någon naturlig förklaring.

5. Elektrokrångel. Lampor som blinkar, cdspelare som sätter på sig själv, tvn eller radion byter kanal eller slår av sig utan anledning utan att apparaten är trasig.

6. Kalla fläktar. Det blir plötsligt kallt i rummet, det drar utan att fönster eller dörrar är öppna.

7. Känslan av att något rör dig, petar på dig, känslan kan vara mycket stark.

8. Dina djur beter sig konstigt, vägrar att gå in i vissa rum, stirrar in i väggen, följer med "något" med blicken.

9. Skuggor. Du ser skuggor i ögonvrån, svart eller grå, oftast på samma ställe.

10. Ljudfenomen. Du hör konstiga ljud, knackningar, viskande röster, hasande steg, fotsteg på natten.


Nya andar?

I går förmiddags skulle rensningen av de fem andarna i min aura göras. Och det kändes faktiskt bra sedan, för ett par timmar i allafall - sedan var det dags igen...

Det var igår eftermiddag. Min exmake ringde och berättade att hans mamma avlidit. Jag var ute och körde, så jag parkerade genast bilen för att kunna prata ordentligt.

Det var då pirret började. Har ingen aning om jag omedvetet öppnat upp mot andevärlden, eller var det min f.d svärmor som besökte mig?

Sedan kom jag på att jag faktiskt stannat med bilen i min gamla stadsdel, alltså där jag hade min spöklägenhet... Kanske är hela området fullt av vilsna andar?

Nåja, på kvällen talade jag med min "mentor", som lovade kolla upp mig. Och i morse kändes det faktiskt helt OK igen.

Uppdatering:
Jag talade med min mentor dagen efter men tyvärr kom han då inte i håg vad det var han tagit bort, om det var en man eller kvinna. Ibland gör folk så, tar bort spökena/andarna lite för fort utan att fråga om det finns någon anledning till att de dykt upp.

Andar i auran

Nu ska jag berätta något som jag kanske inte nämnt tidigare; att man kan få andepåhopp i sin aura. Något som jag tyvärr har just nu. Och det är inte första gången.

Jag är osäker på när det började. Men jag tror det var i samband med att jag kom hem från Gotland i slutet av juli. Det var då jag började känna det där pirret på huvudet. Så jag förstod att jag hade något omkring mig. Men, jag tänkte att om jag ignorerar det så försvinner det.

Men, nu har det pågått i två veckor och här om natten upplevde jag alltså att någon dunsade ner och la sig (klumpigt) bredvid mig i sängen. Jag fick känslan att det var en man. De senaste dygnen har jag sovit på tre olika platser, men pirret har suttit i hela tiden. 

I nätt drömde att en äldre man trängde sig på mig, det var mycket obehagligt. Så jag insåg jag att jag måste få hjälp. 

Det visade sig att jag hade hela 5 manliga andar i min aura. Personen jag pratade med frågade om det hänt något särskilt den senaste tiden, eller om jag varit på någon speciell plats. Kanske fick jag med mig något från Gotland, där for vi ju runt bland en massa gamla ruiner och liknande. 

Men andarna blir tyvärr med mig även i natt, eftersom jag får hjälp med själva rensningen först i morgon förmiddag. Känns väl inte så himla roligt, men jag har inget val. Hoppas bara att natten blir lugn.

Besök - i sängen

I natt var jag med om något märkligt som jag aldrig upplevt tidigare. Vet inte säkert om det bara var en dröm eller en riktig, paranormal upplevelse.

Ända sedan jag kom hem från semestern för två veckor sedan har jag haft det där spök-pirret på huvudet igen. Men jag har inte låtsas om det. Tänkte istället att om jag nonchalerar en eventuell "besökare" så försvinner den.

I natt kom jag hem sent och jag sov sedan dåligt. Men vid ett tillfälle när jag låg på sidan med ryggen vänd mot väggen upplevde jag något konstigt. Det kändes som om någon plötsligt kom och la sig framför mig och liksom skuffade mig bakåt i sängen, mot väggen. Det var så otroligt tydligt! Som en tung person dunsade ned. Det var inte alls lite mjukt och sakta. Jag kämpade för att få kontroll över min kropp och vakna - men då fanns det inget där. 

Jag har upplevt tidigare att spöken puffat på mig när jag sovit, men då har jag sett dem lite svagt. Nu såg jag inget alls, men den fysiska känslan var så otroligt påtaglig. En tidigare arbetskamrat berättade för många år sedan att hon ofta upplevde samma sak. Men då trodde jag henne inte...

Jag tror att när man sover så är man mer mottaglig för "andra sidan". Det är nog därför många upplever att de möter sina döda släktningar i drömmarna. Men ju mer man börjar vakna till sans desto svagare blir intrycken, både det man ser och känner.

Frågan är bara VEM som la sig bredvid mig.

Tomtar - finns de?

Fram till 2008 trodde jag varken på spöken, andar, tomtar eller troll. Men, nu vet i sjutton... Eftersom jag insett att det finns spöken så kan det ju kanske finnas tomtar också.

Har varit i kontakt med flera personer som menar på att de små figurer jag känt av är just tomtar och andra naturväsen. Ni vet sånt som man pratade om förr i tiden.

Och plötsligt kom jag att tänka på det här:

Det var för två år sedan. Då kunde man läsa att en hel stad i Argentina blivit uppskrämda av en tomteliknande figur.

Det här berättade Jose Alvarez för tidningen The Sun:

"Jag började filma lite med min mobiltelefon medan de andra snackade och skämtade. Plötsligt hörde vi något - ett konstigt ljud som om någon kastade stenar. Vi tittade åt ena hållet och såg att gräset rörde sig. Till att börja med trodde vi att det var en hund, men när vi sedan såg vi denna tomte-liknande figur blev vi rädda på riktigt."Uppdatering
Kort efter att jag skrivit det här inlägget fick jag ett litet rivmärke på vänster tumme. Lät det bara vara, börjar bli så less...

Oförklarliga rivmärken - ett växande problem?

Det verkar tyvärr som allt fler drabbas av konstiga rivmärken, runt om i världen.

Jag har ägnat en massa tid åt att surfa runt på nätet efter en förklaring. Och det enda jag insett är att jag är långt ifrån ensam. Det verkar till och med som om allt fler drabbas.

Jag har hittat mängder med inlägg på olika internetforum om detta. (Googla gärna själv på ord som "strange scratches" eller "weird scratches".) Får intrycket att det är något som ökat framför allt under de senaste två åren. Så vad är det som hänt?

De flesta drabbade beskriver det på samma sätt; att oförklarliga rivmärken som oftast uppstått under natten, då de sovit. De som varit vakna har känt hur det svidit till och sedan har rivmärkena liksom vuxit fram mitt framför deras ögon. Risporna är knivskarpa, som om de ristats in med en nål och ofta är de två eller tre parallella. Som rispor från ett djur. Många berättar om rivmärken på ryggen dit de själva inte når (att klia). Något som vi också tycks ha gemensamt är att flera av oss bott i hemsökta hus och att problemen börjat då.

De finns de som säger att det är demoniskt. Andra menar på att det är onda andar eller utomjordingar. Men ingen verkar veta säkert och själv vet jag lika lite idag som för två år sedan. Enda skillnaden är att jag nu vet att jag är långt ifrån ensam om dessa upplevelser. 

Mitt förra inlägg kommenterades av en muslimsk kvinna som menade på att det kunde vara djinner, något som jag faktiskt skrivit ett inlägg om tidigare. Det som slår mig är att så många människor, världen över och oavsett religion, talar om osynliga andeväsen. Menar kanske alla egentligen om samma sak?
 
Videoklipp på Youtube om rivmärken


Riven igen...

Igår kväll hände det igen, kanske för att jag bett om hjälp igen...

Minns ni min mediala vän som bor utomlands? Hon har blivit hemsökt och fått rivmärken varenda gång jag kontaktat henne och bett om hjälp att bli av med det som förföljer mig. Annars har vi inga problem att kommunicera, bara när det handlar om rivmärkena. Nu har hon inte hörts av på länge, så jag söker vidare efter någon annan som kan hjälpa mig att ta reda på vad det handlar om.

Fick igår tips om en medial kvinna som har kontakter med shamaner i andra länder. Kanske kan hon hjälpa mig, eller tipsa mig om någon. Jag är villig att resa utomlands, bara jag hittar någon seriös person som kan sånt här.

Troligtvis var det mitt nya försök att få hjälp som gjorde att jag blev påhoppad igen på kvällen. Först fick jag två små rivmärken på vänster armbåge i duschen, sedan ett på vänster ringfinger. Är så less på detta!

"De sma undar jårdi"

Nyss hemkommen från Gotland har jag funderat en hel del över det här med naturväsen, vättar och sånt som man pratade om förr i tiden. På Gotland kallar man dem "Di sma undar jordi".

Enligt folktron är de levande väsen som bor i närheten av oss människor och våra gårdar.  De ansvarar för att vi vårdar jorden och marken. Jag tror att "bysar" egentligen är samma sak. Det sägs att man inte ska hälla ut hett vatten utan att förvarna dem. Tänk... jag som hällt ut både varmt kaffe och thé ett antal gånger när jag varit på utflykt... Ställer man sig vid husknuten för att "uträtta sina behov" ska man också varna småfolket innan. Det är däremot inte något jag brukar göra... vid husknuten alltså.

Men hur vet man då var småfolket bor? Jo, vissa säger att de bor vid fläderträd medan andra menar att de bor under så kallade trollringar i gräsmattan. Förr i tiden brukade man fråga småfolket om lov innan byggde sitt hus på en viss plats. Gjorde man inte det kunde det hända att råkade bygga där de hade sitt hem - och då kunde man få problem.

Här på fastlandet kallas småfolket för; de underjordiska, vättar eller jordbyggare. Man undrar ju hur de ser ut... Det sägs att man bara kan se dem genom att titta via ett hål i ett pappersark :-) 

Det är nu två år sedan allt konstigt började hända i min gamla bostad. Enligt några medium så var inte bara spöken där. Det fanns även några andra väsen där som var 50-70 cm höga och de var också störda av oljudet från firman i huset. Jag har själv känt av dessa varelser med mina vinkelpekare. De är allt mellan 20 och 70 cm höga. Kan det vara småfolk, alltså "De små under jorden"?!

Vet du något om småfolk? Skriv gärna en kommentar och berätta.

 
Läs mer
Di sma undar jårdi - spännande information (även på gotländska)
Gården, lyckan och Di sma undar jårdi - länk till Historiska museet
Småfolk i skidbacken? - länk till norsk film på Youtube (med Margit Sandemo)

RSS 2.0