Mer om drömmar

Jag blir allt mer fascinerad av det här med drömmar. Vad händer egentligen när vi sover? Är allt bara drömmar, eller kan det vara så att vi ibland faktiskt befinner oss på en annan plats - i en annan dimension?

I dag ska jag berätta om en dröm jag hade för ett par år sedan. Anledningen till att jag tar upp det här och nu är ett mail jag fick i går. Men, låt mig börja med drömmen:

Jag drömmer att jag befinner mig i en slags korridor på en obekant plats. Bakom mig hör jag ett konstigt ljud, som om någon andas i en syrgastub eller liknande. Jag är rädd eftersom jag hör att ljudet kommer närmare. Till slut ser jag att det är en person i vit astronautdräkt som kommer bakom mig i korridoren! Jag känner panik och hjärtat bultar kraftigt. Jag känner mig trängd och vill bara därifrån.

I nästa stund ligger jag på ett golv, två eller tre personer pressar ned mig så jag inte kan röra mig. Jag får för mig att en av dem är en man, han som haft astronautdräkten på sig. Det är en eller två kvinnor också. De håller fast mig och gör något med mitt huvud. Det konstiga är att i huvudet hör jag precis som jag har en radiomottagare och det låter som om någon vrider på stationsväljaren, ni vet det där ljudet man hör när frekvenserna ändras. I nästa stund vaknar jag helt skärrad.

Men, nu tillbaka till nutid och mailet jag fick i går. Det kom från en man i USA som jag haft kontakt med tidigare, eftersom även han haft konstiga rivmärken på kroppen. Det var några månader sedan vi hördes av. Här är ett utdrag ur mailet han skickade igår:

"... And I have something to tell and/or ask you.
As you sleep and dream, have you ever had what seemed like a "nightmare"
but was something else? This morning I was awakened by a very bizarre
and frightening experience:

I went into a dream or had been dreaming;
it was early in the morning, maybe about 8am (early for me). It's
difficult to explain, as dreams often are, but I went fast and hard
into a strangely altered state of consciousness: I began to hear a
"radio transmission" in my ears, or in my brain. It was of a girl and
of a man. Their words sometimes overlapped but it sounded like it was
being "broadcast" or implanted in my subconscious mind. I immediately
felt as if it was meant to "program" me. I became very scared and
tried to wake up. But I couldn't. I tried and tried, fighting in the
bed, trying to yell out for help, but it was very hard. I couldn't
breathe. My body, my "dreaming body" was trying to hold onto the bed
or claw the sheets. I tried to move or somehow get up from my flat
position on the bed. I tried and tried to yell and scream and
couldn't get any air into my lungs...."

Han avslutade med att fråga om det hänt mig, vilket fick mig att tänka på den där drömmen jag själv haft.Så, vad är det egentligen som händer? Är det bara drömmar?

I nästa inlägg ska jag berätta om en annan sak som kanske har anknytning till detta.

Kommentarer
Postat av: Susanne P

Någonting måste det vara annat än en dröm...ni hade nästintill lika drömmar...

Läskigt och jag ser med spänning fram emot nästa inlägg!

Kram & ha en bra dag!

2010-11-18 @ 10:59:04
URL: http://susannep.blogspot.com
Postat av: tess

Jo de är ganska bra me dmig måste jag ändå säga... glad... små krämpor men jag försöker se de positiva.Ja detta med drömmar fascinerar... jag tror de finns mycket som vi inte begriper i våra drömmar.

2010-11-18 @ 12:53:01
URL: http://tess701.blogg.se701.blogg.se/
Postat av: Anna

Intressant det här med drömmar och hur de påverkar och påverkas av oss.SV. Tack! det känns verkligen toppen just nu. Löneförhandlingen ja... Det bästa utgångsläget man kan skaffa sig är då man påbörjar ett nytt jobb, sedan blir det faktiskt lite knepigare, jag är faktiskt inte så duktig på att löneförhandla. Men när man vet att man kan någonting ska man heller inte skämmas för att säga det. Var stolt och rak på sak och framförallt tro på det du själv säger, det är mitt enda tips faktiskt.

Kram!

2010-11-18 @ 21:05:00
URL: http://obergs.blogg.se/
Postat av: Eva

Kul att du ville se ett inlägg hos mig. :) Nu finns det ett, tyvärr inte så roligt inlägg. Men ska skriva ett bättre nästa gång.Det är både läskigt och spännande det här med drömmar. Hoppas du får en bra fredag! Kram

2010-11-18 @ 23:58:01
URL: http://cizzibellan.blogg.se/
Postat av: Lisbeth.

Jag funderar också på detta. Ibland så är jag helt säker på att det inte kan vara drömmar, vissa av dem. Kan man känna närheten, värmen av andra människor i en dröm? Det tror jag inte faktiskt. Jag "träffar" många i mina "drömmar", som jag vet exakt hur de ser ut morgonen efter, men vet också att jag aldrig träffat dem i verkliga livet. Aldrig någonsin. Jag har återkommande drömmar om ett hus, vart vet jag inte, men jag vet att ondskan, den ultimata fasan finns där. Den drömmen har återkommit under hela mitt liv, med jämna mellanrum. Det tror jag iofs är en vanlig dröm, men varför återkommer den? Ja du ibland är jag nästan glad att man inte vet allt. Det kanske inte är menat så. Sköt om dig och dottern! Kram!

2010-11-24 @ 19:29:19
URL: http://kiraangel.blogg.se/
Postat av: Natta Jones - Ett sliddjurs bekännelser!

Kanske var en väldigt symbolisk dröm. Att mannen hade en astronautdräkt på sig var kanske kopplat till att radiovågor flyger runt i rymden (Samt allt om vitt brus). Du kanske blev "inställd" till att lyssna på den yttre rymden i det skedet av livet? :)

2010-12-01 @ 15:24:15
URL: http://nattajones.blogg.se/
Postat av: amanda

De där med drömmar är intressant! Visste inte heller att blinda drömmer i dofter och ljud,osv :)

2010-12-04 @ 00:27:58
URL: http://itsmenotyou.blogg.se/
Postat av: RONJA

Jag är också väldigt insatt i det här med drömmar. Även spöken och "aliens". Jag får starka känslor ibland som jag inte kan förklara, det är någonting men jag vet inte vad. Min hjärna förstår inte. Jag känner att jag vill ha svar. Jag vill veta så mycket.Jag brukar ofta drömma konstiga drömmar, psyco drömmar.

2010-12-10 @ 15:56:10
URL: http://ronjaasvardag.blogg.se/

Läs helst mitt inlägg innan du kommenterar :-)
Reklam och anonyma kommentarer raderas direkt. Vill du ha svar/hjälp - lämna åtminstone en mailadress (publiceras ej).
Tack!
:-)

Namn:
Kom ihåg mig!

E-post: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0