Regression - att minnas tidigare liv

Man lär sig nya saker hela tiden :-) Och nu i veckan lärde jag mig att regressionsterapi kan vara lite riskfyllt. Jag är själv ett levande exempel på det :-)

Det var i mitten av 80-talet som jag fick höra talas om det här första gången. En kompis berättade fascinerat om hur hon gjort en resa till tidigare liv. Hon sa att det var som att se en film spelas upp för sitt inre. Jag var skeptisk, tänkte att det säkert bara handlade om fantasier. Men samtidigt blev jag lite nyfiken, så jag bestämde mig för att testa själv.

Jag kontaktade därför en kvinna som var ganska omtalad på den tiden. Men det fungerade inte alls. Ingenting hände. Så jag tänkte att antingen så är det där med regressioner bara bluff, eller är  det jag som inte kan släppa kontrollen :-)

Nåja, sedan fick jag tips om en annan person så jag bestämde mig för att göra ett nytt försök. 

Den här gången kände jag konstiga pirrningar i ansiktet, så jag tänkte att NU kanske något börjar hända. Men när jag blev ivrig och började analysera :-) så upphörde pirrningarna och det hände inget mer. Fasiken också! Så jag var allt lite besviken när jag gick därifrån några hundralappar fattigare...

Men, något hände tydligen ändå. För den natten hade jag värsta mardrömmen. I stort sett gick den ut på att jag och några andra kvinnor var inspärrade hos en mördare... och jag kom inte levande därifrån. Det var väldigt realistiskt och hemskt.

Sedan gick åren och jag tänkte inte mer på det här förrän nu i veckan, när min terapeut frågade mig rakt ut om jag varit med om en regression. Hmmm... det var bara att erkänna.

Jag fick då veta att det visst hänt saker under den här regressionen, för jag hade verkligen öppnat upp mot tidigare liv! Men, sedan avslutades det inte på rätt sätt. Så uppkopplingen mot tidigare liv stängdes aldrig ned! Men det fick jag hjälp med nu, ca år senare...

Nu ska ni veta att jag har inte på något sätt mått dåligt av detta, förutom den hemska mardrömmen den natten. Så jag har liksom varit lyckligt ovetande om detta. Min uppfattning är fortfarande att (spökeri)eländet började 2008. Enligt min terapeut så har allt det jag gått igenom gjort mig mer mottaglig och sårbar för spöken och annat konstigt. Hon var förvånad att jag var så stabil med tanke på det som hänt. Men kanske beror det på att jag ändå trots allt har kvar min humor och kan skratta åt mycket - inklusive mig själv :-)

Så mitt råd till er som är nyfikna på sånt här; kolla upp terapeuten innan ni bokar tid. Bäst är om man går på rekommendationer. En god vän besökte en man här i Stockholm och de kom överens om en timmes session. Men sedan satt han och pratade strunt en timme efteråt och för den timmen fick hon betala 700 kr. Sånt är INTE ok!

BOKTIPS:
Många liv, många mästare, av Brian Weiss
"Trots nästan två år av terapi har inte Catherine blivit av med sin ångest och sina fobier. Hennes läkare, psykiatern Brian Weiss, beslutar sig för att försöka med hypnos.
Men istället för ett bortträngt barndomsminne beskriver Catherine en scen fyratusen år tillbaka i tiden. Hon är arton år och drunknar i en översvämning med sin baby. Catherine bär på starka minnesbilder som tycks härröra från en lång rad tidigare liv.
För Brian Weiss öppnar sig en ny värld, en värld där vårt lidande och vår död har en mening och ingår i en process av lärande och utveckling.
En sann berättelse, så spännande att man inte kan sluta lära. Översatt till arton språk."


Kommentarer
Postat av: tess

Att vi ska behöva må så över våra kön är ju inte klokt.... skrämmande är de verkligen.Ja tidigare liv tror ja helt å fullt på. Läst en del om sådant. Jag är nyfiken på sånt men har ingen önskan att ta reda på mina tidigare liv...Jag har gjort andra resor med mig själv och jag känner nog att jag mått bra av de och inte behöver fler resor.Men intressant är de. För de andra vet jag inte alls var man hittar dessa personer som jobbar med detta....

2010-09-23 @ 19:51:40
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anneli

Brian L Weiss är en av mina favvoförfattare inom detta område! Alla hans böcker är mycket läsvärda!

2010-09-23 @ 21:01:46
URL: http://anneli-in-da-house.blogspot.com
Postat av: Tina

Åh!!! Jag har oxå erfarenhet av detta! Som du vet har jag gjort många tidigare liv.. men den första jag gjorde, blev jag inte riktigt väckt... jag fanns "kvar" i det liv jag upplevde under regressionen..när jag tittade ner såg jag mans skor 6 pressväckade byxor & kände mig som en man.. detta pågick i flera dagar, men det ebbade ut mer för varje dag.. men det va en av de läskigaste händelser jag varit med om & det dröjde flera år, innan jag vågade försöka igen.. men efter det har det aldrig mer hänt så.Hur mår du? jag är såååå glad över vår kontakt ska du veta!! jag känner sån närhet med dig & det är underbart!!

Önskar dig en fantastisk helg & tack för att du tog upp detta viktiga!!!!!!!varm kram din vän Tina

2010-09-23 @ 21:39:34
URL: http://www.tina-livetrhrochnu.blogspot.com
Postat av: Camilla

Om du nu"öppnade dörrar" då du gjorde det...finns det INGEN som kan "stänga " dom åt dig?

Hoppas att du får en toppen fredag!

Kram!

2010-09-24 @ 08:10:47
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Ragnvi på jobbet...

Har inte läst boken men blir lite nyfiken...fast jag vill nog inte veta vilket liv jag levt tidigare...om jag nu levt något. Ibland är jag väldigt obekväm i mitt nuvarande liv...då vill jag tro att jag får det bättre i nästa!

Kramen!

Ragnvi

2010-09-24 @ 08:43:06
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: chissra

jag har också testat å¨regression. det är ganska spännande. men du har helt klart rätt i att man ska kolla upp terapeuten eller personen innan. Finns tyvärr många bluffar oh så i denna bransch.

2010-09-24 @ 09:08:18
URL: http://chissra.wordpress.com
Postat av: anna

oh, det där gillar jag! jag har i extremt djupa meditationer ( ex efter ett kundaliniyoga-pass) hamnat i något jag bara kan beskriva som tidigare livupplevelser.

jag har sett två liv, och det stämmer väldigt bra överens varför jag uppför mej/ tänker på vissa sätt...har tänkt att gå djupare in idet, när jag är på fötter "mentalt" igen!

kommer du inte ihåg den serien som gick hette inte den "tidigare liv" tyckte den var kanon!!!kramen på sej!!

2010-09-24 @ 10:01:19
URL: http://gladmymlan.blogspot.com
Postat av: Eva

Ja, jag har hört fler som klagat på Com Hems bredband. Jag har deras kabel-tv, men har Telias internet. De funkar superbra. :)Bra att du ska få nycklarna. :) Lycka till med flytten! kram

2010-09-24 @ 14:17:42
URL: http://cizzibellan.blogg.se/
Postat av: messan

Det händer så mycket i ditt liv nu...precis som i mitt.:).

Att öppna dörrarna kan leda till så mycket positivt så man hinner knappt ta in det....i alla fall inte här hos mig.Sen så gäller det att stänga dom i rätt ögonblick också.

Just nu önskar jag att det ska vara lite lagom av allt...säger jag...som är den som kör järnet jämt.

Kramar till dig

Lycka till me flytten nu

2010-09-24 @ 21:25:28
URL: http://www.jagochminms.blogspot.com
Postat av: Mona

Den lät väldigt intressant. Få se om jag tar mig i kragen och går och lånar den.

Ha de bäst

2010-09-25 @ 11:55:47
URL: http://monae.blogg.se/
Postat av: Augusta

Ja, det kan ju vara förklaringen på vad som har hänt dig.jag kände förut väldigt samhörighet med som jag kallade anden i mitt hus. Men jag har släppt allt och känner inget. Sist då jag bodde i huset hörde jag en duva som kluckade på där varje kväll. Men någon duva fanns inte där.

Skall försöka sälja huset nu :)trevlig söndag och kram

2010-09-26 @ 09:09:49
URL: http://www.metrobloggen.se/evas
Postat av: bjorne

Hej här är allt bra men mycket att göra,ha en fin vecka nu med inflyttning och allt annat kul som kommer att ske,sov gott i nya lägenheten,kram.

2010-09-26 @ 20:12:25
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej,

Måste få fråga dig vad du vet om tatueringar.

Har du hört något om att dom kan fungera som "portaler" som gör dig mer mottaglig för vissa saker? Tacksam för svar!

2010-09-27 @ 11:32:41
Postat av: Eva

Tittar in en sväng för att kolla läget. :)

Hoppas flytten går bra! Kram

2010-09-27 @ 21:23:53
URL: http://cizzibellan.blogg.se/
Postat av: Daniel

spooki, e livrädd för hypnos. men fascinerande. Borde kanske läsa boken OM jag vågar! E den jättehemsk?

2010-09-27 @ 22:27:45
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Synnöve

Hej där.

Nu blir jag glad.

Ser du fått flytta in redan. Fått sängen fixad och lite extra jobb...

Hurra säger jag för det. Verkar som du är i ett gott flöde just nu.Så spännande det verkar med den där boken.

Ska se om jag finner den i bokhandeln på andra sidan gränsen.Har nog aldrig vågat prova det där.....

är lite rädd för följderna.Nu får du goa vännen ha en flott dag.

Njut av hösten och jag önskar dig välkommen hem i DITT hem.

kramen Synnöve.

2010-09-28 @ 12:53:52
URL: http://nabolandet.blogspot.com
Postat av: Veronica

Jag har via ett ljudprogram testat att försöka minnas ett tidigare liv. Hela sessionen tog två timmar och jag är inte idag säker på om jag inte egentligen somnade eller var vaken.Det började med att en man berättade hur jag skulle ligga, och sedan att jag skulle slappna av i hela kroppen. Sedan började han sakta men säkert få mig att tänka på olika saker.Det jag minns är att jag gick ner för en stentrapp i något varmt land, Grekland kändes det som.. under antiken. Jag gick med en syster brevid mig, tvillingsyrra med svart hår som såg exakt likadan ut som jag.

Sedan satte vi oss på en stenbänk. En man kom fram och jag tror att det var min man.Sedan vaknade jag och hade massor av jobbiga känslor och grinade hysteriskt några minuter. Jag saknade syrran.Min sambo gjorde detta samtidigt och hade inte fått ett endaste "minne",

Jag tror seriöst att jag somnade och drömde det han berättade. För två timmar gick snabbt, och så sa min sambo att jag andades vääääldigt tungt =)

2010-09-28 @ 18:27:34
URL: http://polkadotcadaver.blogg.se/

Läs helst mitt inlägg innan du kommenterar :-)
Reklam och anonyma kommentarer raderas direkt. Vill du ha svar/hjälp - lämna åtminstone en mailadress (publiceras ej).
Tack!
:-)

Namn:
Kom ihåg mig!

E-post: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0