Om droger, andlighet och UFOs

Shamaner i olika delar av världen har länge använt sig av droger för att komma i kontakt med andra världar. Men är det bara hallucinationer det som de upplever, eller ger drogerna dem tillträde till andra dimensioner?

I dag såg jag en brittisk dokumentär; "Stamliv med Bruce Parry", på Kanal. Det handlade om hur Bruce besök hos Babongofolket i Gabon i Afrika. De lever isolerade ute djungeln och utövar en religion som kallas Bwiti. En av deras ritualer går ut på att inta den hallucinerade växten Iboga, något som faktiskt kan få dödliga konsekvenser.

Under drogens rus fick Bruce någon som man närmast kan likna vid en andlig upplevelse. Han får inte berätta exakt vad han fick se, men han fick upp gamla minnen och fick insikt i hur han har skadat andra människor tidigare i livet. Han fick uppleva exakt vad de känt inombords, något som skapade starka skuldkänslor hos honom. Tydligen var det även så att upplevelsen gav honom en djup insikt i hur allt liv här på jorden hänger samman.

Se delar av filmen här:


Del 2 
Del 3 

Kring 1993 lyssnade jag på ett föredrag med Serena Roney-Dougal. Hon berättade bl.a om shamaner, som använder drogen Ayahuasca för att komma i kontakt med andra världar. Hon berättade också om hur drogen rent kemiskt påverkar tallkottskörteln i hjärnan.

Bruce Parry testade också Ayahuasca vid ett besök i Amazonas regnskog.

Jag tar bestämt avstånd från alla former av droger. Men, jag undrar verkligen vad som händer rent fysiskt och själsligt hos en människa som tar dem. Är det bara hallucinationer - eller öppnar drogerna upp mot en annan verklighet?

Graham Hancock har forskat mycket kring gamla kulturer. I dag upptäckte jag att han även forskat kring dessa droger, som shamaner använt i många år. Han kom bl.a fram till att alla som tar Ayahuasca eller Iboga ser liknande saker under ruset, t.ex väldigt speciella mönster och märkliga djur. Ännu märkligare är att vissa av dessa "hallucinationer" påminner mycket om det som abductees (människor som rövats bort av utomjordingar) upplevt.

Hancock säger att det här (upplevelserna under ruset) kan förklara många av märkliga grottmålningar som finns i olika delar av världen.  

Intressant, eller hur?

Mer info
Graham Hancock: Elves, Aliens, Angels & Ayahuasca 
Ayahuasca (länk till Wikipedia)
Ayahuasca Art (länk till Youtube, bilder på konst med koppling till drogen = människors upplevelser)

Kommentarer
Postat av: Augusta

Jo, det är intressant. Men droger har ju påverkan så jag vet inte vad jag tror då droger är inblandade

:)Kram

2011-05-01 @ 13:36:06
URL: http://www.augusta.spotlife.se
Postat av: Åsa

Sånt där kan jag också fundera över...samma sak med folk de säger är mentalsjuka, och spärrar in för att det "hör röster" Tänk om de verkligen gör det? Vem vet??Svar: Min advokat ger mig inga råd, världens sämsta. Hon inser inte allvaret i det hela....helt sjukt allting!Kram på dig

2011-05-02 @ 13:15:39
URL: http://asahoffman.blogg.se/
Postat av: Chissra

Jag tror att ayahuasca och andra schaman verktyg verkligen öppnar upp till den andra verkligheten. Jag kan inte tycka att ayahuasca är en drog dock när den används av schamaner. Graham Hancocks böcker är super intressanta. läser just nu Fingerprints of the gods. hans böcker får en att tänka till.

Den där serien som du partar om ovan är intressant. Han är modig som åker runt och prövar på detta. Jag tror helt klart att han haft en anldig upplevelse.

Ha en bra dag!

Kram

2011-05-06 @ 13:00:33
URL: http://chissra.wordpress.com

Läs helst mitt inlägg innan du kommenterar :-)
Reklam och anonyma kommentarer raderas direkt. Vill du ha svar/hjälp - lämna åtminstone en mailadress (publiceras ej).
Tack!
:-)

Namn:
Kom ihåg mig!

E-post: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0