Sand i munnen...

Vid besöket hos min terapeut i veckan så tog jag även upp en annan sak som blev aktuell nyligen, något som kanske kunde ha med någon barndomshändelse att göra.

Några gånger i mitt liv har det poppat upp minnesbilder av att jag haft munnen full av blöt sand. Jag har drömt om det också, det har varit så starkt och verkligen kännt smaken den blöta sanden. Men jag har tänkt att det kanske handlade om ett barndomsminne; att jag verkligen stoppat sand i munnen när jag var liten.

Men helt nyligen dök det här upp igen. Jag hade köpt en ny ljuslykta, fyllt den med sand och ställt in den i sovrummet bredvid min säng. Det gick inte alls! Plötsligt kom det där "sandminnet" upp igen och jag mådde nästan illa, det var så starkt. Jag kunde helt enkelt inte ha sanden bredvid min säng! I kök och vardagsrum gick det bra, men inte nära ansiktet vid min säng. Varför?

Min terapeut fick ganska snart en bild av vad det handlade om. Under hypnosen upplevde jag hur jag blev spänd i hela kroppen, det ryckte i alla muskler längs armar och rygg och det kändes som jag försökte hålla något ifrån mig med armarna. Tårarna brände bakom ögonlocken och det kändes som om jag knappt kunde andas.

Min klärvoyanta terapeut beskrev efteråt vad hon sett. Hon beskrev familjens lantställe, min äldre bror och hur han tryckt ned mig i sanden och stoppat min mun full med den blöta sanden. Hon sa att det varit ett riktigt trauma för mig.

Sant eller inte, jag vet inte. Men under barndomen blev jag ofta både hotad och misshandlad av min storebror. Och blöt grov sand får mig verkligen att må illa... Men om just den här upplevelsen är något som jag varit med om på riktigt, det vet jag som sagt var inte.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Svar: Tack för alla tips, jättebra!Jag tror jag vet vad du pratar om för känsla...jag har alltid haft den, men beskriver den som någon stort och litet, mörkt och ljust...vet inte riktigt hur jag ska förklara. Har hört att det är "minne" från födseln??

2011-03-25 @ 11:50:24
URL: http://asahoffman.blogg.se/
Postat av: Nina Lindh

Du frågade om spöken... jo jag har en kategori om detta med spökandet. Spöken heter den. Kan hittas i högerlisten, ganska långt ned.

2011-03-25 @ 12:42:37
URL: http://ninalindh.blogspot.com
Postat av: Sigrid Drakhjärta

sv: tack för din kommentar! Är det ok om jag delar med mig lite av mina senaste upplevelser? Du är den enda jag känner som kan något om sånt här.

Igår natt drömde jag om kryp. Jag kommer ihåg exakt hur de ser ut och i drömmen lärde jag mig allt om dem. Det fanns ingen annan person i drömmen utan det var som om att ha en röst i huvudet som berättade vart dessa kryp bygger bo, vad de lever av, hur man dödar dem, hur ofta de lägger ägg osv. Det var obehagligt verkligt och jag kommer ihåg allting som om det var på riktigt. Jag lyckades inte få syn på mina händer men jag såg mina fötter (eftersom jag klev på krypen). Den här gången visste jag att jag drömde men det var som om jag hade blivit helt förlamad i kroppen, jag kunde inte röra mig framåt hur mycket jag än försökte, jag kunde inte ens vrida blicken åt ett annat håll. Det var som om min kropp var styrd av någon/något annat. Det var hemskt obehagligt och jag undrar mest om du hört talas om något liknande eller om det helt enkelt bara var min hjärna som spelade mig ett spratt, typ att jag undermedvetet egentligen är rädd för att bli medveten i drömmen?

Du behöver såklart inte svara men jag ville bara berätta det för någon :)

2011-03-25 @ 16:27:36
URL: http://www.simbamoyo.wordpress.com
Postat av: ♥ Carina ♥

Det är säkert sant. Det hemska du upplevde då ligger säkert där och "spökar" Jag hoppas din terapeut hjälper dig att bearbeta ditt trauma.

Kram och trevlig helg!

2011-03-25 @ 19:55:57
URL: http://cinacarina.blogspot.com
Postat av: Augusta

Det kan ha hänt. Bröder kan ju vara en plåga.Men skönt för ditt inre att bearbeta det. Snart kan nog ljuslyktan stå vid sängen :)Trevlig helg!

Kram

2011-03-25 @ 23:05:02
URL: http://www.augusta.spotlife.se

Läs helst mitt inlägg innan du kommenterar :-)
Reklam och anonyma kommentarer raderas direkt. Vill du ha svar/hjälp - lämna åtminstone en mailadress (publiceras ej).
Tack!
:-)

Namn:
Kom ihåg mig!

E-post: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0