Farmor på besök?

För ungefär ett halvår sedan upptäckte min dotter att hennes säng hos pappan såg lite konstig ut. Hon bäddar alltid på ett bestämt sätt, men nu hade "någon" plötsligt stoppat in täcket i fotändan på ett sätt som hon aldrig brukar göra. Hon frågade pappans nya fru, men nej... hon hade inte rört sängen, inte pappan heller.

Det hela föll i glömska, men efter ett par månader började andra saker hända. Ett par keramikhästar som hon hade på skrivbordet bytte plats. Hästarna hade stått hemma hos hennes farmor tidigare, men när farmodern dog så fick min dotter ta över dem. Hon hade nämligen varit väldigt förtjust i dem när hon var liten. Men nu märkte hon alltså att hästarna började flytta på sig.

Min dotter ställde keramikhästarna på ett bestämt sätt, hon fotade dem till och med, sedan gick hon hemifrån. När hon kom hem såg hon direkt att hästarna var ihopflyttade. Och så här har det hållit på i ett par månader nu.

Men varken jag eller dottern är oroliga. Vi känner båda starkt att det är hennes farmor, som stod henne väldigt nära, som flyttar på hästarna. Allt för att min dotter ska förstå... att hon är där :-)


RSS 2.0