Tre spöken i lägenheten!

Jag har precis fått veta att jag har spöken här igen. 

Jag har ju misstänkt det själv. Det har pirrat på huvudet, jag har haft konstiga drömmar, fått ett rivmärke - och i natt kände jag dessutom en närvaro i sovrummet.

I dag fick jag kontakt med en man som kollar upp sånt på distans. Jag tror han använder sig av karta och slagruta, eller pendel.

Han berättade att jag har tre spöken här, tre kvinnor. De dog långt tillbaka i tiden. Han frågade om det var något byggprojekt på gång i närheten, för det kan tydligen trigga igång spökerier. Men det byggs inget här. Däremot har vi den där skumma firman i källaren, som orsakar obehagliga ljud på nätterna.

Han sa att han misstänkte att det kunde finnas en gammal avrättningsplats i närheten. Jag har hört samma sak av en annan person tidigare.

Så tydligen är det kombinationen av vad som hänt här tidigare (avrättningar) och det företaget här i huset pysslar med.

Nåja, i morgon förmiddag får spökena hjälp att komma vidare.

Men vad händer nu när jag flyttar? Vem ska då se till att spökena får hjälp? Troligtvis ingen, istället kommer folk att fortsätta flytta härifrån.

Läs även
Ny spökrensning

Nu är det igång igen...

Det verkar som om mina flyttbestyr har triggat igång aktiviteterna här i lägenheten igen.

Här om natten var jag med om något som jag inte vet säkert om det var dröm eller verklighet. Men jag upplevde det som att jag hade besök av minst två spöken i mitt sovrum och att de knuffade och petade på mig. Fick känslan av att det var minst två, kanske en man och en kvinna.

Och i dag blev jag riven igen! Det var när jag duschade av balkongmöblerna i badrummet. Plötsligt kände jag det där välbekanta svidandet på vänsterhanden. Och där var en liten supertunn rispa, som om någon hade ristat med ett  rakblad. Igen! Men varför? Jag trodde ju att allt hade lugnat ner sig!

Förmodligen har det med min flytt att göra. De spöken eller varelser som finns här kring huset gillar kanske inte att jag ska ge mig iväg. Eller är det mitt packande och stökande som irriterar dem.

Jag hoppas det blir en lugn natt, för det blir min allra sista natt här.

Läs mer om rivmärken här


Därför spökar det

Upptäckte just att det idag är exakt ett år sedan jag första gången konfronterades med spökerierna här...

Förra sommaren kom jag i kontakt med en slagruteman som berättade en massa märkliga saker... Han sa bland annat att jag hade spöken hemma! Ja herregud, det lät ju helt absurt - för jag "visste" ju att det inte fanns spöken.

Men när han sedan började prata om min hälsa blev jag stum, för det han sa stämde på pricken. Så mitt intresse väcktes; kanske var även det andra han sa sant?

Han berättade att det funnits en avrättningsplats i närheten och att det gick en förbannelselinje rakt genom min bostad. Men den skulle han försöka "avstöra".

Vi avslutade samtalet och han mailade sedan över karta, där han markerat alla konstigheter han hittat.

Ca 1½ månad senare insåg jag själv att det spökade - och det blev bara värre och värre. Slagrutemannen och flera duktiga medium gjorde allt för att hjälpa mig, men det tog 8 månader innan det äntligen lugnade ned sig. Fast då hade jag redan gett upp, och bestämt mig för att flytta.

I dag är det alltså exakt ett år sedan jag fick höra om den här förbannelselinjen. Man kan ju undra om det bara en slump att så gott som alla lägenheter som sålts här i kvarteret ligger väldigt nära den här linjen? 

Läs även
Varför flyttar så många härifrån?

Mardrömmar

Har vaga minnen av märkliga drömmar i natt...

I går märkte jag plötsligt att det där konstiga pirrandet på huvudet hade slutat. Pirrningarna som jag förknippat med spök/andekontakter. Så jag misstänker att det kanske bara var min pappa som besökt mig, för att se hur det går med flytten och så.

Satt sedan uppe till midnatt, precis som jag brukar. Ända sedan spökerierna började så har jag känt sån olust för att gå och lägga mig. Så jag drar ut på det in i det längsta.

Sedan följde en natt med märkliga drömmar. Jag har svaga minnen av att jag låg där i sängen och blev knuffad. Att det var några "besökare" i rummet. Jag försökte skrika åt dem att lämna mig ifred, men jag kunde knappt röra mig... Till slut försvann de.

Jag har varit med om liknande händelser tidigare, men då har det varit mer skrämmande. Nu var det mest störande. Jag hoppas det bara var en dröm. Nu har jag bara tre nätter kvar i det här huset.


Varför flyttar så många härifrån?

Det är en sak jag undrat över i ett par månader nu; varför är det så många som flyttar från mitt kvarter?

Jag har ju hållit koll på bostadsförsäljningen i mitt område en längre tid. Och jag börjar verkligen undra varför så många lägenheter i närheten av mitt hus sålt under det senaste året. På gatan (en kort återvändsgränd) dit mitt sovrum gränsar har folk flyttat från nästan varenda port. Men ett kvarter bort är det knappt någon som flyttar. 

Är det fler som haft problem med spöken, eller?

När kom i kontakt med slagrutemannen förra året så berättade han ju en del om hur "belastat" området var, p.g.a sånt som hänt här längre tillbaka i tiden. Ni kanske minns "demonvägen". Flera av de lägenheter som sålts ligger i just detta stråk. Är det bara en tillfällighet, eller?

Har fler varit med om märkliga saker i sina hem? Är det därför de flyttar? Ja, det lär jag nog aldrig få veta, eftersom folk inte pratar om sånt. Man tiger, lider och - flyttar.

Nästa vecka är det min tur, då går flyttlasset. Äntligen :-)


Blogg-spökerier :-)

Ja, ibland undrar man om det spökar på blogg.se också :-)

Minns ni det jag berättade om spökljuden tidigare? Att de hördes igen bara jag började skriva om dem. Och samma sak hände hos den mediala personen som jag skrev till. När han läste mitt mail började ljuden höras i hans lägenhet! Det var så absurt så vi båda skrattade åt det. Kan ljud "utlösas" av våra tankar? Eller - kan det vara spöken/andar som försöker kommunicera med oss?

I helgen hittade jag en lustig kommentar på min gamla (stängda) blogg. Jag hade skrivit en inlägg och häxor och svart magi. En av mina bloggvänner kommenterade inlägget. Sedan fick jag den här kommentaren:

"Ok..detta var lite läskigt och skumt. Skrev precis en kommentar till dig. Aldrig varit med om häxkonst mm.. efter att jag skickat kommentaren, till detta inlägg, kom ord-verifieringen upp. Man har skrivit in tusentals sådana olika ord och siffror..alla möjliga kombinationer mm.. men just denna gång..kom detta ord upp: WHICH FETCHES...jag rös till haha. det var precis som om något ville pika mig pga av jag inte tror på häxkonster o svart magi :S ok..nu blev jag inte lika kaxig längre hehe.."

Liknande saker har hänt mig. Som t ex den gången jag skulle svara på en kommentar om min spöklägenhet och fick upp ordverifieringen "GHOST NEST".

Har ni också varit med om sånt?

Konstigheter hos mamma

I helgen ska jag försöka få klarhet i om det händer konstiga saker även hos min mamma. 

Jag bodde hemma hos henne under hela hösten och vintern, när det var som värst i min lägenhet. Och då hände det ibland underliga saker även hos henne. Till exempel det där med kökstimern, som gick igång av sig själv på morgonen när jag kom ut i köket för att göra frukost.

Men det hände även en gång efter att jag flyttat därifrån - och kom dit för att hälsa på min mamma. Vi stod i köket och pratade om min pappa, som dog för fyra år sedan. Då gick timern igång igen. Så, jag tror faktiskt att det är han som vill ge oss ett tecken. Vi har båda kännt hans varma närvaro i hennes lägenhet. Jag bara en gång, men min mamma känner av honom ofta. Och det är en kärleksfull och positiv närvaro, absolut inget skrämmande.

Men, sedan en tid tillbaka så säger mamma att hon hört konstiga dunsar på kvällar och nätter. Så hon tror att jag kanske släpat med mig "något" hemifrån mig. Men jag tror att ljuden har en helt naturlig förklaring. Troligtvis har hon bara jagat upp sig efter allt hon hört om min lägenhet. Men jag ska sova där i helgen och se om jag märker något.

Inbillar jag mig eller...

I måndags kväll åkte jag över till min mamma. Vi satt och pratade i tre timmar om allt som hänt i min lägenhet.

Vi pratade om rivmärkena, spökena och hur det var vid den senaste spökutdrivningen. Hon tyckte jag skulle försöka gå vidare nu - och inte tänka mer på det som varit. Om ett par veckor lämnar jag ju lägenheten.

Jag sa att jag egentligen bara vill göra en sak till, och det är att publicera några av ljuden jag spelat in - på Youtube.  Och här på bloggen. Mamma verkade inte tycka det var en bra idé.

Då upptäckte jag plötsligt att jag hade ett blåmärke på armen. Konstigt. Jag hade smort in mina armar två gånger under dagen och inte sett något. Hade dessutom speglat mig i hissen upp till min mamma - och då såg jag inte heller något blåmärke. Rätt som det var satt det bara där. Och jag kunde inte minnas att jag slagit i någonstans. Obehagligt, eftersom det påminner om de oförklarliga rivmärkena jag fick under 8 månader.


Hade det något att göra med spökerierna, som mamma och jag suttit och pratat om? Tänk om eländet börjar om igen!

I går kväll när jag satt vid datorn kände jag lite lätta pirrningar på huvudet. Och som det var "något" där i vardagsrummet. Hörde även en massa knäppningar i köket, men så fort jag gick dit så blev det tyst. Men i morse kändes allt Ok igen. Snart vet jag inte vad jag ska tro längre. 

RSS 2.0