Vad gömmer sig i lägenheten?

Det senaste dygnet har jag fått flera rivmärken, på armen och på båda händerna.

Det har pågått i 7 månader nu och jag vet inte hur länge till jag ska orka med detta. Känner så stort obehag så jag faktiskt funderar på att sova i bilen i natt...


En bild av en orb (?) som jag fotade i vardagsrummet ikväll.

Attackerad i dotterns sovrum!

I går kväll när jag började målade om inne dotterns garderob blev jag påhoppad igen och fick nya rivmärken.

Det börjar ju bli dags för lägenhetsvisning, så bestämde jag mig för att måla om inne i våra garderober. Började i dotterns rum. Plockade ut allt, sedan satte jag igång att måla insidan. Det var då det hände.Plötsligt fick jag rivmärken på handleden! Ni ser dem här nedan. Jag blev rent ut sagt skitförbannad!

Är så himla less på att bli attackerad i mitt eget hem. Och varför triggas det igång varenda gång jag börjar måla om?! Det hela är så absurt; för hur kan jag bli fysiskt skadad av något som inte ens syns? Det är så sanslöst. Och den enda jag kan prata med om det här är min mamma.


Här ser ni insidan av min högerarm, alldeles nedanför handleden:


Så här såg det ut i morse:

Upplevelser hemma

På min gamla blogg berättade jag lite om olika saker jag upplevt hemma, sånt som jag kopplade till spökerierna. Här är några exempel:

- Oförklarliga rivmärken på kroppen

- Ont i hjärtat/hjärtklappning när jag är i lägenheten

- Känslan av att håret står rakt upp på huvudet. Pirr på huvudet.

- Håret på armarna reagerar som vid statisk elektricitet.

- Känslan av att inte vara ensam, att vara iakttagen

- Märkliga drömmar om att ligga fasthållen i sängen (Nästan som sömnparalyser) 

- Ljud från saker som flyttas, prassel, knäppningar, knackningar, bultande

- Glödlampor och proppar som går sönder, allt för ofta

- Vattenkranar som vrids på

- Husdjur som börjat bete sig underligt och inte mått bra

- Konstigheter med tekniken (dator, tv, mobiltelefon, bandspelare m m)
Jag har t ex varit med om att mobiltelefonen oförklarligt ringt upp min hemtelefon i samma veva som jag kommer innanför ytterdörren... Datorn har havererat flera gånger eller satts på strax innan jag klivit upp på morgonen. Väckarklockor och bandspelare har stängts av o.s.v


Orber

Tidigare tyckte jag att det här med "orber" var rena rama dumheterna. Det var ju bara damm- eller vattenpartiklar! HUR kunde folk inbilla sig att det var spöken som hamnat på fotografiet? Men, nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro. 

Ober är alltså små runda fläckar som man få ibland när man fotograferar med blixt. De flesta säger alltså att det här har en naturlig förklaring, att det bara är damm- eller vattenpartiklar. Sen finns det andra som menar på att det är spöken eller andar.

Efter att jag insett att jag haft spöken hemma började jag granska mina egna fotografier. Och på ett par bilder som togs året innan jag upptäckte spökerierna så hittade jag faktiskt två orber - och jag hade ju två spöken hemma... Så kanske var det "äkta" spök-orber? (Fanns med på min gamla blogg, men är nu borttagna.)  

Här bredvid ser ni en bild som jag tog under en jeeptur i Sahara. Tro nu inte att öknen är full av spöken bara för att ni ser de här "orberna", det är helt enkelt bara dammpartiklar som virvlat upp ur sanden när jeepen kom körande.

Samma fenomen kan ni råka ut för om ni går ned till en strand på kvällen och tar kort med blixt. Kan nästan garantera att ni får med en massa vita prickar då. Det är små vattenpartiklar. 

Kika även på min vän Daniels blogg, så förstår ni vad jag menar. Vattendroppar syns som ljusa runda fläckar.

Så alla s.k orber är inte spöken - det handlar alltså oftast om vatten- eller dammpartiklar. Men det finns naturligtvis en del spännande bilder också :-)


Läs mer:
Orber enligt Wikipedia
Orber enligt Paranormal
Foruminlägg om orber på Familjeliv

Hjärtproblem - av ett spöke?

Det hände mycket märkligt i min lägenhet. Här är ytterligare en händelse.

Eftersom jag kände så mycket obehag i lägenheten flyttade jag hem till min mamma. Men ett par gånger i veckan åkte jag hem för att kolla posten, vattna blommorna och så. La då märke till att jag fick ont i hjärtat så fort jag var där. Även en kompis som kom och hälsade på klagade över hjärtklappning, men det gav med sig så fort hon lämnade lägenheten. Vid ett annat tillfälle kom min mamma över och även hon fick besvär med hjärtat. Eftersom hon tidigare haft en infarkt vågade hon inte stanna kvar.

Jag kontaktade slagrutemannen jag pratat med tidigare, han lovade att undersöka lägenheten på distans.

Nästa dag när jag kom hem kändes allt helt normalt och jag fick inte ont i hjärtat längre. Senare på kvällen fick jag förklaringen. Slagrutemannen berättade att han hade hittat ett spöke i min lägenhet, en ung soldat som dött i krig på 1700-talet. Han hade haft skador i hjärtat, det var därför jag hade haft ont just där. Jag kände tydligen av spökets smärtor. Det märkliga var att efter att slagrutemannen hjälpt spöket över till "andra sidan" så försvann också mina hjärtbesvär. Jag blev helt mållös. Jag hade ju fortfarande hade svårt att tro på spöken. Att de dessutom skulle kunna påverka oss fysiskt, det lät ju helt absurt!! Slaget vid Poltava 1709 var en av de största förlusterna i svensk krigshistoria. Om man ska tro på det slagrutemannen sa så kanske spöket hade dött i just detta krig. 


Rivmärken - igen!

Efter att mediumen varit hemma hos mig och tagit bort två spöken så trodde jag alltså att det skulle bli lugnt - men, jag fick nya rivmärken.

Jag fick dem på och i händerna. Det var små, ytterst tunna rispor som sved rejält. De såg nästan ut som man rispat med en liten nål, med ett rakblad eller som när man skurit sig på papper. Men märkligt nog blev de aldrig inflammerade och de läkte fort. Men jag fick nya nästan varje dag. 

Jag reste utomlands en vecka och fick inte ett enda rivmärke, så jag tänkte att det måste vara kopplat till lägenheten. 

Väl hemma igen började jag surfa runt på nätet efter information. Ville veta om det fanns fler drabbade. Här var lite av det första jag hittade:

Filmer:
Mysterious Scratches (länk till Youtube, man med rejäla rivmärken)
Tabby Ghost Scratches (länk till Youtube, kvinna riven i källare)

Övrigt:
Indiskt spöke som nyper och ger rivmärken (länk till Aftonbladet)
Inlägg i diskussionsforum (se inlägget från 07-11-2007 - 08:54!)
Riven av ett spöke i England? (länk till Allt om Resor)
Demon i min systers lägenhet (länk till forumet Ifokus)
Amy Winehouses rivmärken (länk till Female First)
Waking Up with Bites and Scratches (inlägg hos Your Ghost Stories)
Scratches and Cold Spots (länk till Ghostandstories)
Scratches, strange occurances (länk till Pharanormal Phenomena)

Rivmärken - hur det hela började

2006 flyttade jag in i en lägenhet efter ett dödsbo. Mannen som bott där hade dött bara 2 månader tidigare och hans hustru tidigare samma år.

Jag måste erkänna att jag aldrig trivdes särskilt bra och tanken var hela tiden att flytta vidare, så fort jag hittade något bättre. Efter 2 år började vi plötsligt störas av ett konstigt ljud som vi inte kunde lokalisera. Det var ett obehagligt dovt brummande ljud, lät ungefär som en lastbil som stod på tomgång utanför huset. Men, det konstiga var att ljudet kom inifrån huset. Jag förstod ganska snart att det kom från ett företag i huset. Men de nekade så klart.

Jag fick tips om en person som var duktig på slagruta, så jag chansade och ringde upp honom. Slagrutemän kan ju hitta både vattenledningar och annat under marken, så kanske kunde han även lokalisera varifrån ljudet kom? Han sa att han inte kunde det, men han ville ändå "pejla in" min lägenhet på distans. Ok... Sedan sa han:

- Men, du har ju spöken där... och utomjordingar.

Jag tänkte att det här verkade ju helt sjukt, för jag trodde varken på spöken eller "utomjordingar". Han sa att han kunde "ta bort" både utomjordingarna och spökena. Ok visst, tänkte jag och ville bara avsluta det där konstiga samtalet. Men så sa han att han kände att jag hade ett visst hälsoproblem. Och då blev jag lite skärrad, han angav nämligen exakt var och det stämde på pricken! Jag hade varit hos läkare bara någon vecka innan!

När jag hade lagt på luren blev jag väldigt konfunderad. Hur kunde den där egendomliga mannen, som aldrig ens träffat mig veta något om min hälsa? Och så snackade han om spöken och utomjordingar. Det var ju helt galet! Men några dagar senare blev jag ändå nyfiken och började googla efter "utomjordingar" och "aliens" på nätet. Reagerade på vissa bilder jag såg, de kändes bekanta på något sätt. Det var figurer som jag drömt om, figurer som känts väldigt verkliga... Konstigt.

Jag bestämde mig för att renovera lägenheten och sedan flytta. Men jag hann knappt börja måla förrän helvetet ut. Jag fick fullt av besynnerliga rivmärken på kroppen. Det kändes som statisk elektricitet i luften och håret kunde stå rakt upp på armarna. Det kändes även som håret stod rakt upp på huvudet, men det gjorde det inte.

 Hjälp av medium
Ett par dagar senare fick jag besök av ett känt medium som kom tillsammans med två andra personer. De sa att hittade två spöken; en äldre man och en elak pojke. Mannen var troligtvis den tidigare hyresgästen, som avlidit strax innan jag flyttade in. De gjorde en "rensning". Efteråt var jag omskakad, eftersom jag aldrig trott på spöken. Men samtidigt var jag lättad och tänkte att allt var över. Men, jag misstog mig. Det hade bara börjat...


Varför en blogg om spöken?

Hösten 2008 förändrades min bild av omvärlden totalt. Det var nämligen då jag upptäckte att det spökade hemma i lägenheten.

Jag har alltid varit en väldigt vetgirig person som läst mycket och tyckt om att lära mig nya saker. Men jag har också varit en skeptiker som ifrågasatt mycket. Och det där med spöken, det trodde jag absolut inte på :-)

Men när det började hända konstiga saker hemma tvingades jag omvärdera detta. Det var en väldigt omtumlande tid. Jag började surfa runt som en galning på Internet för att se om andra upplevt liknande saker och jag blev förvånad när jag insåg att jag var långt ifrån ensam.

På den här bloggen berättar jag lite om mina upplevelser - och funderingar. Det finns dock saker jag valt att inte publicera än så länge. 


  

RSS 2.0