Ny "spökrensning"

I går fick jag hjälp av slagrutemannen igen. Han gjorde en ny "avstörning".

Han hade hittat en ny spökkatt, sa han, och ett spöke som vistats här natten till i fredags. Samma natt som jag sov uruselt. Det var en ung kvinna som blivit bränd på häxbål, sa han. Hon kom från en mindre gravplats i närheten av mitt hus, men han sa att han stört av den nu.

Han sa också att han tagit bort ett "energispår" i vardagsrummet efter en ung kvinna som tagit livet av sig. Han sa att det däremot handlade om nutid och en person som haft koppling till lägenheten. (Jag har själv känt av sådana här "vibbar" ibland och undrat varifrån jag fick sådana tankar. Även ett medium som besökt mig pratade om dåliga energispår i vardagsrummet.)

Men vad ska jag egentligen tro av allt jag fått höra? Om spökkatter, svartlurvrar och döda människor. Det låter ju helt sjukt! Jag  vill bara få lugn och ro och slippa rivmärkena!!

Beskydd

Jag har fått tips om att be och att skaffa ett kors. Har testat allt, men inget hjälper. Det fortsätter ändå att spöka.

På min gamla blogg hade jag ett inlägg om skyddsänglar och fick då rekordmånga besök och kommentarer. Tar inte upp ämnet igen, men däremot tänkte jag bjuda på Lucindas "A Hundred Thousand Angels". Ett försök att kommunicera med "dem"

Efter mötet med mediumet åkte jag direkt hem, för att försöka kommunicera med dem som ger mig rivmärken.

Men herregud, jag är ju inget medium! Kändes ju urfånigt att försöka prata med något som man inte såg...

Fast jag pratade ändå, förklarade att jag inte kan göra något åt bullret. Att jag försökt. Och så avslutade jag med att säga att de kunde ge sig på de skyldiga istället - alltså de som orsakar störningarna.

Så nu hoppas jag att de som jobbar på det här störande företaget blir "hemsökta" istället. Så kanske de flyttar, så vi kan få lugn och ro i huset.

Tror ni det hjälpte? Nä, senare samma kväll fick jag ett nytt litet rivmärke.

Besökte ett medium igår...

Jag kan inte begripa vad det är som händer runt omkring mig. Lyckades därför få en tid hos det kända mediumet som besökte mig i lägenheten förra året.

När jag kom dit sa hon att hon redan dagen innan haft besök - av några konstiga varelser som kom från min lägenhet!

Hon sa att de hade sökt upp henne både på måndagkvällen och på morgonen innan jag kom. Hon beskrev dem som små, svartlurviga figurer. Hon sa att de ville få tyst på oljudet i huset och att jag skulle gå hem och försöka prata med dem...

Herregud, man tror ju inte att det är sant! Vad är det som händer, det är ju som en dålig historia! Ska jag gå hem och prata med något osynligt? Det känns ju helt absurt! Och jag kan ju inte lösa bullerproblemen i huset!

Händer konstiga saker..

Det här har hänt under de senaste två dagarna:
- Den helt avstängda TV:n stod plötsligt i stand-by-läge
- Dator har betett sig konstigt
- Jag har känt beröring, som statisk elektricitet runt armar och ben
- Fotograferade 2 orber i sovrummet innan jag somnade
- Stereolarmet (väckningen) stängdes av under natten...

Måtte jag bara hitta en annan bostad snart!!

Tänk på VAR du bosätter dig!

Under det senaste halvåret har jag insett att man bör tänka sig för vart man flyttar.

Jag tänker då inte bara på jordstrålning, utan även på vad som finns i närheten och - vad som funnits på platsen tidigare.

Förr använde man slagruta för att undersöka om platsen lämpade sig för ett husbygge. Och man byggde till exempel inte där det gått en gammal väg. Men det här är ju inget man bryr sig om nu för tiden. Idag vet ju knappt någon hur man använder en slagruta ens. 
 
När jag flyttat in kollade jag lägenheten med vinkelpekare (ung. som slagruta). Hittade då ett 180 cm brett stråk som gick genom sovrum och vardagsrum. Tänkte att det nog var en vattenåder, men brydde mig inte mer om det. Inte förrän flera år senare när jag kom i kontakt med en erfaren slagruteman. Han menade på att jag hade en slags spökväg rakt genom lägenheten och den gick från en gammal avrättningsplats som legat en bit bort. Det intressanta var att han sa att "vägen" gick precis där jag känt av det 180 cm breda stråket. Konstigt!

När slagrutemannen "stört av" den här spökvägen blev faktiskt lugnare en tid. Men sedan började allt om igen. 

Det här med gamla vägar är något som jag även fått bekräftat av min gamla bloggvän Jonas. Förr i tiden tänkte man alltså på sånt. Men idag bryr sig ingen. Det konstiga är bara att när jag flyttade in så var det ju lugnt. Kan det vara så att bullret i huset triggade igång allt elände?Vad gömmer sig i lägenheten?

Det senaste dygnet har jag fått flera rivmärken, på armen och på båda händerna.

Det har pågått i 7 månader nu och jag vet inte hur länge till jag ska orka med detta. Känner så stort obehag så jag faktiskt funderar på att sova i bilen i natt...


En bild av en orb (?) som jag fotade i vardagsrummet ikväll.

EVP = Spökljud

Ett medium som besökte mig i höstas lyckades spela in ett antal EVP:er. Märkliga röster och ljud som vi själva inte hörde, men som registrerades digitalt.

Metoden att fånga upp ljud från spöken/andar på band kallas EVP (Electronic Voice Phenomenon). Vissa tror på det, andra inte. Skeptiker menar på att det bara är radiovågor.

Tydligen var det Thomas Edison som först upptäckte det här. Men det var Fredich Jurgenson som gjorde EVP mer allmänt känt. Han upptäckte fenomenet när han spelade in fågelsång ute i naturen, här i Sverige. Metoden används nu runt om i världen.

 

Mer om EVP:
EVP Recording intro

Uppdatering:
Jag länkar inte längre till de EVP:er som spelades in hemma hos mig. Det kändes helt enkelt för privat. Rösterna sa inte så mycket utan bekräftade mer det som jag och mediumen diskuterade med korta "Ja" eller "Nej". Men vid ett tillfälle hördes dock en mindre trevlig kommentar, som jag uppfattade som lite hotfull. Fast de spöken som då fanns i lägenheten fick hjälp att komma till ljuset. Vid nästa försök några månader senare krånglade utrustningen hela tiden. Mediumet sa att det verkade vara märkliga energier i lägenheten. 

Att be

Har man varit utsatt för spökerier i flera månader, då är man villig att prova ALLT för att få slut på eländet...

Som jag berättat så har jag haft medium hemma. Jag har även försökt med rökelsesalvia, som andra tipsat mig om. Men inget tycks fungera.

För en tid sedan pratade jag med en av männen som var med mediumet här för ett halvår sedan. Han har nämligen också haft problem med oförklarliga rivmärken. Men, han menade på att jag kunde prova att be. Det hade nämligen hjälpt honom. Han sa att man inte behöver tro, utan bönen kan hjälpa ändå. Desperat som jag var provade jag. Men det hjälpte inte det heller.

Attackerad i dotterns sovrum!

I går kväll när jag började målade om inne dotterns garderob blev jag påhoppad igen och fick nya rivmärken.

Det börjar ju bli dags för lägenhetsvisning, så bestämde jag mig för att måla om inne i våra garderober. Började i dotterns rum. Plockade ut allt, sedan satte jag igång att måla insidan. Det var då det hände.Plötsligt fick jag rivmärken på handleden! Ni ser dem här nedan. Jag blev rent ut sagt skitförbannad!

Är så himla less på att bli attackerad i mitt eget hem. Och varför triggas det igång varenda gång jag börjar måla om?! Det hela är så absurt; för hur kan jag bli fysiskt skadad av något som inte ens syns? Det är så sanslöst. Och den enda jag kan prata med om det här är min mamma.


Här ser ni insidan av min högerarm, alldeles nedanför handleden:


Så här såg det ut i morse:

Upplevelser hemma

På min gamla blogg berättade jag lite om olika saker jag upplevt hemma, sånt som jag kopplade till spökerierna. Här är några exempel:

- Oförklarliga rivmärken på kroppen

- Ont i hjärtat/hjärtklappning när jag är i lägenheten

- Känslan av att håret står rakt upp på huvudet. Pirr på huvudet.

- Håret på armarna reagerar som vid statisk elektricitet.

- Känslan av att inte vara ensam, att vara iakttagen

- Märkliga drömmar om att ligga fasthållen i sängen (Nästan som sömnparalyser) 

- Ljud från saker som flyttas, prassel, knäppningar, knackningar, bultande

- Glödlampor och proppar som går sönder, allt för ofta

- Vattenkranar som vrids på

- Husdjur som börjat bete sig underligt och inte mått bra

- Konstigheter med tekniken (dator, tv, mobiltelefon, bandspelare m m)
Jag har t ex varit med om att mobiltelefonen oförklarligt ringt upp min hemtelefon i samma veva som jag kommer innanför ytterdörren... Datorn har havererat flera gånger eller satts på strax innan jag klivit upp på morgonen. Väckarklockor och bandspelare har stängts av o.s.v


Orber

Tidigare tyckte jag att det här med "orber" var rena rama dumheterna. Det var ju bara damm- eller vattenpartiklar! HUR kunde folk inbilla sig att det var spöken som hamnat på fotografiet? Men, nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro. 

Ober är alltså små runda fläckar som man få ibland när man fotograferar med blixt. De flesta säger alltså att det här har en naturlig förklaring, att det bara är damm- eller vattenpartiklar. Sen finns det andra som menar på att det är spöken eller andar.

Efter att jag insett att jag haft spöken hemma började jag granska mina egna fotografier. Och på ett par bilder som togs året innan jag upptäckte spökerierna så hittade jag faktiskt två orber - och jag hade ju två spöken hemma... Så kanske var det "äkta" spök-orber? (Fanns med på min gamla blogg, men är nu borttagna.)  

Här bredvid ser ni en bild som jag tog under en jeeptur i Sahara. Tro nu inte att öknen är full av spöken bara för att ni ser de här "orberna", det är helt enkelt bara dammpartiklar som virvlat upp ur sanden när jeepen kom körande.

Samma fenomen kan ni råka ut för om ni går ned till en strand på kvällen och tar kort med blixt. Kan nästan garantera att ni får med en massa vita prickar då. Det är små vattenpartiklar. 

Kika även på min vän Daniels blogg, så förstår ni vad jag menar. Vattendroppar syns som ljusa runda fläckar.

Så alla s.k orber är inte spöken - det handlar alltså oftast om vatten- eller dammpartiklar. Men det finns naturligtvis en del spännande bilder också :-)


Läs mer:
Orber enligt Wikipedia
Orber enligt Paranormal
Foruminlägg om orber på Familjeliv

Spökkatter

Jag har hört flera kattägare berätta att de kännt sina döda katters närvaro. Kunde det då vara så att mina rivmärken kom från en spökkatt!?  

Redan en månad innan jag fick mina första rivmärken så hade min dotter fått ett konstigt rivmärke på armen. Jag minns så väl hur hon kom ut i köket och visade mig det. Hon sa att hon hade fått det i sitt rum. Men, jag sa att man inte kan få rivmärken så där utan vidare... att hon måste ha gjort det själv, utan att märka det. Hon protesterade naturligtvis, sedan glömde vi båda händelsen.

Sedan drabbades jag själv en månad senare och från den dagen gick det knappt en dag utan att jag fick nya rivmärken. Främst på fingrarna och händerna. 

Efter en tid kontaktade jag slagrutemannen igen. Han checkade av min lägenhet på distans och hittade vi något tillfälle en spökkatt som kom och gick i lägenheten. Han sa att den hade blivit brutalt mördad av några pojkar, men han hjälpte den över till "andra sidan". Jag ville verkligen tro på det han sa. På något sätt kändes det ändå mindre obehagligt med en spökkatt... Men det dröjde inte länge innan vi fick nya rivmärken. Då började jag undra om det inte handlade om något annat...

Kattmorden
Tyvärr var det så att flera katter faktiskt hade misshandlades till döds inte långt ifrån där jag bor och jag läste om det i lokaltidningen just i samma stund som dottern fick sitt första rivmärke. Men som sagt, då trodde jag ju att hon råkat riva sig själv... Det verkade mest logiskt.  


Hjärtproblem - av ett spöke?

Det hände mycket märkligt i min lägenhet. Här är ytterligare en händelse.

Eftersom jag kände så mycket obehag i lägenheten flyttade jag hem till min mamma. Men ett par gånger i veckan åkte jag hem för att kolla posten, vattna blommorna och så. La då märke till att jag fick ont i hjärtat så fort jag var där. Även en kompis som kom och hälsade på klagade över hjärtklappning, men det gav med sig så fort hon lämnade lägenheten. Vid ett annat tillfälle kom min mamma över och även hon fick besvär med hjärtat. Eftersom hon tidigare haft en infarkt vågade hon inte stanna kvar.

Jag kontaktade slagrutemannen jag pratat med tidigare, han lovade att undersöka lägenheten på distans.

Nästa dag när jag kom hem kändes allt helt normalt och jag fick inte ont i hjärtat längre. Senare på kvällen fick jag förklaringen. Slagrutemannen berättade att han hade hittat ett spöke i min lägenhet, en ung soldat som dött i krig på 1700-talet. Han hade haft skador i hjärtat, det var därför jag hade haft ont just där. Jag kände tydligen av spökets smärtor. Det märkliga var att efter att slagrutemannen hjälpt spöket över till "andra sidan" så försvann också mina hjärtbesvär. Jag blev helt mållös. Jag hade ju fortfarande hade svårt att tro på spöken. Att de dessutom skulle kunna påverka oss fysiskt, det lät ju helt absurt!! Slaget vid Poltava 1709 var en av de största förlusterna i svensk krigshistoria. Om man ska tro på det slagrutemannen sa så kanske spöket hade dött i just detta krig. 


Rening av lägenheten

Jag fick tips om att man kunde få bort dåliga energier genom att använda rökelsesalvia, så jag testade det.

Tyvärr funkade det inte. Det enda som hände var att det stank rök i hela lägenheten och ute i trapphuset. Så jag var rädd att grannarna skulle ringa efter brandkåren! :-oLäs mer
De jagar osaliga gastar (Västervikstidningen)


Rivmärken - igen!

Efter att mediumen varit hemma hos mig och tagit bort två spöken så trodde jag alltså att det skulle bli lugnt - men, jag fick nya rivmärken.

Jag fick dem på och i händerna. Det var små, ytterst tunna rispor som sved rejält. De såg nästan ut som man rispat med en liten nål, med ett rakblad eller som när man skurit sig på papper. Men märkligt nog blev de aldrig inflammerade och de läkte fort. Men jag fick nya nästan varje dag. 

Jag reste utomlands en vecka och fick inte ett enda rivmärke, så jag tänkte att det måste vara kopplat till lägenheten. 

Väl hemma igen började jag surfa runt på nätet efter information. Ville veta om det fanns fler drabbade. Här var lite av det första jag hittade:

Filmer:
Mysterious Scratches (länk till Youtube, man med rejäla rivmärken)
Tabby Ghost Scratches (länk till Youtube, kvinna riven i källare)

Övrigt:
Indiskt spöke som nyper och ger rivmärken (länk till Aftonbladet)
Inlägg i diskussionsforum (se inlägget från 07-11-2007 - 08:54!)
Riven av ett spöke i England? (länk till Allt om Resor)
Demon i min systers lägenhet (länk till forumet Ifokus)
Amy Winehouses rivmärken (länk till Female First)
Waking Up with Bites and Scratches (inlägg hos Your Ghost Stories)
Scratches and Cold Spots (länk till Ghostandstories)
Scratches, strange occurances (länk till Pharanormal Phenomena)

Rivmärken - hur det hela började

2006 flyttade jag in i en lägenhet efter ett dödsbo. Mannen som bott där hade dött bara 2 månader tidigare och hans hustru tidigare samma år.

Jag måste erkänna att jag aldrig trivdes särskilt bra och tanken var hela tiden att flytta vidare, så fort jag hittade något bättre. Efter 2 år började vi plötsligt störas av ett konstigt ljud som vi inte kunde lokalisera. Det var ett obehagligt dovt brummande ljud, lät ungefär som en lastbil som stod på tomgång utanför huset. Men, det konstiga var att ljudet kom inifrån huset. Jag förstod ganska snart att det kom från ett företag i huset. Men de nekade så klart.

Jag fick tips om en person som var duktig på slagruta, så jag chansade och ringde upp honom. Slagrutemän kan ju hitta både vattenledningar och annat under marken, så kanske kunde han även lokalisera varifrån ljudet kom? Han sa att han inte kunde det, men han ville ändå "pejla in" min lägenhet på distans. Ok... Sedan sa han:

- Men, du har ju spöken där... och utomjordingar.

Jag tänkte att det här verkade ju helt sjukt, för jag trodde varken på spöken eller "utomjordingar". Han sa att han kunde "ta bort" både utomjordingarna och spökena. Ok visst, tänkte jag och ville bara avsluta det där konstiga samtalet. Men så sa han att han kände att jag hade ett visst hälsoproblem. Och då blev jag lite skärrad, han angav nämligen exakt var och det stämde på pricken! Jag hade varit hos läkare bara någon vecka innan!

När jag hade lagt på luren blev jag väldigt konfunderad. Hur kunde den där egendomliga mannen, som aldrig ens träffat mig veta något om min hälsa? Och så snackade han om spöken och utomjordingar. Det var ju helt galet! Men några dagar senare blev jag ändå nyfiken och började googla efter "utomjordingar" och "aliens" på nätet. Reagerade på vissa bilder jag såg, de kändes bekanta på något sätt. Det var figurer som jag drömt om, figurer som känts väldigt verkliga... Konstigt.

Jag bestämde mig för att renovera lägenheten och sedan flytta. Men jag hann knappt börja måla förrän helvetet ut. Jag fick fullt av besynnerliga rivmärken på kroppen. Det kändes som statisk elektricitet i luften och håret kunde stå rakt upp på armarna. Det kändes även som håret stod rakt upp på huvudet, men det gjorde det inte.

 Hjälp av medium
Ett par dagar senare fick jag besök av ett känt medium som kom tillsammans med två andra personer. De sa att hittade två spöken; en äldre man och en elak pojke. Mannen var troligtvis den tidigare hyresgästen, som avlidit strax innan jag flyttade in. De gjorde en "rensning". Efteråt var jag omskakad, eftersom jag aldrig trott på spöken. Men samtidigt var jag lättad och tänkte att allt var över. Men, jag misstog mig. Det hade bara börjat...


Varför en blogg om spöken?

Hösten 2008 förändrades min bild av omvärlden totalt. Det var nämligen då jag upptäckte att det spökade hemma i lägenheten.

Jag har alltid varit en väldigt vetgirig person som läst mycket och tyckt om att lära mig nya saker. Men jag har också varit en skeptiker som ifrågasatt mycket. Och det där med spöken, det trodde jag absolut inte på :-)

Men när det började hända konstiga saker hemma tvingades jag omvärdera detta. Det var en väldigt omtumlande tid. Jag började surfa runt som en galning på Internet för att se om andra upplevt liknande saker och jag blev förvånad när jag insåg att jag var långt ifrån ensam.

På den här bloggen berättar jag lite om mina upplevelser - och funderingar. Det finns dock saker jag valt att inte publicera än så länge. 


  

RSS 2.0